Uden søgeordsanalyse ingen SEO

SøgeordsanalyseSøgeordsanalyse (Keywordanalyse) – Søgeordene eller nøgleordene om i vil fungerer faktisk, som et kompass når det kommer til SEO kampagner. De små søgeord, der dagligt puttes ind i Googles algoritmer er faktisk at sidestille med den ultimative markedsundersøgelse i 21 århundrede.

Drag fordel af søgeordene

At finde de korrekte søgeord er nærmest, som at sidestille det at mestre en kunstart. De rigtige søgeordskombinationer, kan gøre en enorm forskel for den virksomhed du påtager dig opgaver for. Søgeordene er med til at give dig et billede af konkurrencen på de enkelte ord og give et solidt billede af hvilke ord er de vigtigste at gå efter, men også om der er alternative søgeord. Når du går igang med at skræddersy en on-page SEO kampagne udfra dine valgte søgeord, vil du opleve en kæmpe forskel i antallet af leads, salg og provisioner det medfører efter du har færdiggjort projektet.

 

Hvor ofte laver du en søgeordsanalyse ?

Den ultimative guide til en søgeordsanalyse

Bliv guidet igennem søgeordsanalyse med masser af gode tips samt udvalgte strategier og henvisninger til værktøjer, der kan gøre en kæmpe forskel for dig igennem analysen og den efterfølgende on-page opsætning på hjemmesiden. Vi hjælper dig med at lave en søgeordsanalyse fra start til slut.

Inden vi kaster os ud i at sætte gang i diverse online sørgeordsværktøjer (keyword research tool),  eller før vi sætter side titel (title tag), er det vigtigt at identificere hvilken brancheniche eller industri / serviceydelse du ønsker at “angribe”. Du skal vide hvem dine “værste” konkurrenter er på Google. Lav nogle Google søgninger og dan et overblik over hvilke sider, der ligger godt i søgemaskinerne allerede. Vurder om du kan finde nogle gode søgeord og alternative søgeord og sæt så gang i en søgeordsanalyse derefter.

Den intelligente søgeordsanalyse

intelligent søgeordsanalyse kopiSom nævnt tidligere, starter de fleste deres analyser med et søgeordsanalyse værktøj, som Google Keyword Planner (GKP). Det er faktisk en stor fejltagelse. Og hvorfor så det? Fordi ligeså god værktøjet er til at spytte relaterede søgeord ud, ligeså dårligt er det til at finde på nye søgeord. Sagt på en anden måde, så viser GKP dig kun de søgeord, der er meget tæt forbundet til det du indtastede. De ord, der alternativt dækker samme begreb dukker yderst sjældent op i værktøjet, hvilket gør det stort set ubrugeligt. Derfor er det ikke så underligt at det er nærmest umuligt at ranke på bestemte typer søgeord når alle, inklusiv din mor bruger de samme få ord.

Niche ord eller tekst fraseringer

At gå ind og søge på ordet “bil” vil uden tvivl give dig den vildeste søgning. Og du vil med garanti køre træt i søgningen efter du har besøgt de første 3 sider, da de er domineret af portaler for biler. Det vil samtidigt være direkte komplet idioti at gå efter søgeordet “bil”. Ihvertfald i sin enkeltstavelse. Forsøg derfor med nicher indenfor bilindustrien. Det kunne være fælger, dæk, hjul, service, olieskift osv. Alle nicher, der relaterer til ordet “bil”, men på ingen måde benytter ordet “bil”. Det gør det nemmere at blive fundet, af alternative veje når folk søger på disse nicher. Når de så lander på din side, jamen så finder de jo også ud af du jo egentlig også sælger “biler”.

Herunder har vi lavet et lille eksempel på en søgeordsanalyse til søgningen : “biler tilbehør”

Søgeresultatet ovenfor viser jo tydeligt at der er nicher nok at tage fat på i alternativet til søgeordet “bil. Skal man konkurrere på ordet “bil” skal i op imod sider som “Den Blå Avis”, “De Gule sider”, “Bilbasen”, “Biltorvet” “Autouncle” osv. Og jeg sidder ikke her og siger det ikke kan lade sig gøre, for de gør det jo, men derfor kan man jo samtidigt ligeså godt forsøge sig med nicheordene også samtidigt. På den måde går i efter mere end blot de få søgeord med stor søgevolume.

Sæt ansigt på din målgruppe

Personas – Sæt ansigt på din målgruppe

En “køber personas” er en super enkel måde at identificere andre niche markeder på, hvor andre potentielle kunder gemmer sig. Når i først har identificeret disse nichemarkeder, er nemt finde de søgeord/nøgleord, de potentielle kommende kunder benytter, når de søger efter jeres relaterede produkter og services. Jeres persona søgeordsundersøgelse bør bør omfatte målgruppen udfra:

 • Deres Køn
 • Deres Alder
 • Deres indkomst
 • Deres hobbyer og interesser
 • Emner, de kæmper med
 • Hvad de vil opnå med søgningen (personligt og professionelt)

Forums

Forums er, som at have adgang til forskellige relevante fokusgrupper lige ved hånden 24 timer i døgnet, 7 dage om ugen. Den nemmeste måde at finde relevante fora på, hvor din målgruppe hænger ud, er at bruge disse søgestrenge i Google:

 • “Søgeord” + “fora”
 • “søgeord” + “forum”

Klik ind i forummet og lav så en søgning på de søgeord i har i tankerne både, som jeres vigtige søgeord og de alternative niche søgeord og fraser. Der vil med stor sikkerhed vise sig en masse forespørgsler på emner, hvor kommende kunder netop efterlyser forskellige slags tilbehør, som feks til vores førnævnte søgeord om emnet “biler”. Det er en smart måde at bruge noget tid i sådanne forums. Da det uden tvivl er her mange af de kommende kunder er at finde. Der er også udviklet et søgeværktøj til forums, der hedder:  BoardReader.com

Wikipedia

Wikipedia er faktisk en ret så overset guldmine når det kommet til nicheforskning. Hvor ellers på nettet kan man finde så mange oversigter omkring bestemte emner skrevet af tusindvis af industrieksperter og organiseret i pæne små kategorier? Sådan bruger du Wikipedia til at finde Niche emner. Prøv at starte en søgning på wikipedia under de søgeord du gerne vil lege med. Så skal du se hvor mange lækre nicher, der følger med dit søgeord.

Reddit

Arbejder du også med internationale søgninger og søgeordsanalyser, så Reddit uden diskussion også super god til at grave lidt i diverse special nicher. Her, for ikke at sige det ligeud, finder man kort og godt nørder indenfor stort set alle nicher og derfor også brancher. Målgruppen er på Reddit, og med en smule “stalking” burde man nemt kunne støvsuge Reddit for en god håndfuld alternative søgeord (keywords). Du hopper bare ind på Reddit og søger bredt på emner din målgruppe kunne have interesse i, og du får ret hurtigt noget at arbejde videre med.

Så er det tid til at lave en søgeordsanalyse

De fleste der arbejder med SEO (herunder også os) opdeler søgeord i tre hovedkategorier:

 • Hoved
 • krop
 • (lang) hale

Herunder har vi lavet en lille statistik over søgninger på t-shirts, for at demonstrere hvad vi mener med hoved, krop og hale:

Den viser kort og godt at når man søger på ordet “t-shirt” alene, vil søgevolumen være mega høj, men samtidig vil mange også hurtigt hoppe videre i søgningen, ved at forsøge sig med alternative søgeord, som i dette tilfælde kunne være : “blå t-shirts”, eller “store blå t-shirts” osv. Sætter vi så flere søgeordsfraser ind, som tilfældet ovenover her, “blå amerikansk beklædning t-shits”, så er vi ude hvor søgeren specifikt ved hvad han vil, og her kan man med de forskellige alternative niche søgeord, pludselig være med i søgningerne, da der her ikke er så overrendt af søgeords spamming som på ordet t-shirt alene. Og chancen for at konvertere et salg vil også være støre ved en uddybende niche søgning. (se billedet)

Hoved søgeordet

HOVED SØGEORDETHoved nøgleord er normalt enkelte søgeord med enorme mængder af søgevolume og stor konkurrence (for eksempel “forsikring” eller “vitaminer”). Fordi søgernes hensigt er overalt (en person, der søger efter “forsikring” kan være på udkig efter et bilforsikringscitat, en liste over livsforsikringsselskaber eller en definition af ordet), ændrer hoved nøgleord gør sig ikke særlig godt og konverterer sjældent kunder.

Krop søgeordet

Krop søgeordetKrop søgeordet er ofte 2-3 ord kombinationer, der får anstændig søgevolume, gennemsnitligt 2.000 søgninger pr. Måned. Men krop søgeordene er ofte mere specifikke uddybninger hoved søgeord. Søgeord som “livsforsikring” eller “bestille vitaminer online” er eksempler på krop søgeord. Disse søgninger har næsten altid lavere konkurrence end hoved søgningen, men kan stadig være meget konkurrencedomineret.

Hale søgeordet

Hale søgeordetHale søgeordet er ofte lange, 4 + ord sætninger, der normalt er meget specifikke. Fraser som “overkommelig livsforsikring for ældre borgere” og “bestille vitamin D-kapsler online” er eksempler på lange haleord. Selvom de ikke får høj søgevolume enkeltvis, men når de sættes sammen, udgør langhale søgninger de fleste søgninger online og de konverterer også højere.

Konklusionen på søgeordsanalyser må være….

De søgeord, der har en meget høj søgevolume konverterer ofte dårligt. Derfor bør man overveje at gå mere efter de alternative søgeord og langhale søgeordene og ramme de mere alternative nicher. Vi vurderer derfor at man bør gå efter krop søgeordet og krydre det med hale søgeordsfraserne. Da man oftere får søgende ind, der konvertere og lægger penge. Der er dog et større “men” i denne sammenhæng. For at ramme de forskellige søgeordsfraser i “halen”, skal der spyttes en del artikler ud om emnerne, før det har en effekt. Derfor bør man fokusere på få søgeord man vil gå efter og finde deres alternative niche ord og skrive artiklerne om dem.

Du er nu blevet færdig med kapitlet om søgeord og søgeordsfraser.Tillykke! Nu er det tid til at gøre dine niche-emner til søgeord. Hvordan? Vi vil senere skrive en artikel om, hvordan du får mest ud af søgeordsværktøjet: The Google Keyword Planner.

Tusind tak fordi du brugte tid på at læse vores indlæg. Vi håber du vil lægge en lille kommentar

Leave a reply

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Close
Go top